info@vlaamslngplatform.com +32 474 290 188

Shell opent eerste tankstation voor LNG-trucks in Duitsland

Shell heeft zijn eerste LNG-tankstation voor vrachtwagens in Duitsland geopend. Het nieuwe LNG-station bevindt zich in het zuiden van Hamburg bij Georgswerder Bogen, een belangrijke tanklocatie voor vrachtvervoer in de buurt van de haven van Hamburg, aldus Shell. Het station heeft een capaciteit van bijna 30 ton, waardoor er bijna 200 vrachtwagens per dag kunnen tanken.

“We stimuleren de diversificatie van onze brandstofportefeuille door de ontwikkeling van een LNG-stationsnetwerk in Duitsland, hierdoor bieden we klanten schonere energieoplossingen die uitstoot verminderen”, aldus Thomas Zengerly, het hoofd van Shell in Duitsland.

Hamburg is het negende LNG-tankstation van Shell in Noordwest-Europa. Het bedrijf heeft al zeven LNG-tankstations in Nederland en één in België. Shell vertelt dat het van plan is de komende 18 maanden maximaal vier extra LNG-stations in Duitsland te lanceren.

Shell vervolgt: Vandaag de dag zijn al ongeveer 5.000 LNG-trucks van de fabrikanten Iveco, Scania en Volvo onderweg in Europa. Tussen nu en 2030 wordt er een aanzienlijke toename van LNG verwacht, dit komt onder andere door financiële stimulans door de Duitse overheid.

“LNG speelt een belangrijke rol in de brandstofstrategie van het federale ministerie van Transport en Digitale Infrastructuur,” vertelt Guido Beermann, staatssecretaris bij het ministerie van Transport bij de inauguratie van het station, eraan toevoegend dat “we blij zijn dat Shell bezig is met bouwen de tankinfrastructuur.”

Bron: www.lngworldnews.com