info@vlaamslngplatform.com +32 474 290 188

Rederij Doeksen stapt over op LNG voor nieuwe veerboten

Rederij Doeksen en Titan LNG hebben een langdurig contract getekend voor de levering van LNG als transportbrandstof voor twee nieuwe veerboten: Willem de Vlamingh en Willem Barentsz.

Beide veerboten varen op de veerbootroute naar Vlieland en Terschelling. Aangezien beide schepen alleen LNG als brandstof gebruiken, verminderen de schadelijke emissies in het UNESCO-erfgoedgebied de Waddenzee. Dit levert een mooie milieubesparing op. De schepen worden wekelijks gebunkerd door drie vrachtwagens.

“Na een intensieve periode van voorbereidingen om de twee nieuwe veerboten in gebruik te nemen, hebben we in Titan LNG de beste partner gevonden voor het leveren van LNG voor onze schepen”, legt Richard de Vries uit – Operations Director van Rederij Doeksen. “Op basis van een gedeelde filosofie dat LNG een goede overgangsbrandstof is voor een groenere scheepvaartindustrie, kijken we er naar uit om gezamenlijk de eerste bunkering in Harlingen voor te bereiden.”

“We zijn erg blij dat we een langdurige samenwerking met Doeksen hebben getekend”, zegt Ronald van Selm, COO van Titan LNG. “Er is een goede match tussen de bedrijven en we zijn er trots op betrokken te zijn bij dit baanbrekende project. We zijn ervan overtuigd dat de passagiers van Doeksen de inspanningen zullen waarderen die we in dit project hebben gestoken om zo de milieu-impact van de veerboten te verminderen. ”

Beide schepen zijn gebouwd in Vietnam en zijn op weg naar Harlingen voor de definitieve afbouw en inbedrijfstelling. De verwachting is dat de eerste overtochten met de schepen later dit jaar zullen plaatsvinden. De schepen zullen één keer per week worden gebunkerd op de locatie van Rederij Doeksen in Harlingen.