voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Eerste opdracht voor lng-bunkerbinnenschip ‘LNG London’ in Rotterdam

Jun 24, 2019


De ‘LNG London’, het eerste bunkerbinnenschip voor lng in Europa, heeft zopas zijn eerste bunkeropdracht uitgevoerd in Rotterdam. De ‘Containerships Polar’ en ‘Containerships Nord’ van de gelijknamige rederij werden er van lng voorzien.

De ‘LNG London’ is het product van een samenwerking tussen het Antwerpse tankvaartbedrijf Victrol en Sogestran binnen een nieuwe entiteit ‘LNG Shipping’. Het schip is voor lange termijn gecharterd door Shell en wordt hoofdzakelijk ingezet voor het bunkeren van lng in de havens van Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam.

Victrol

Shell vroeg in 2017 het in Antwerpen gevestigde Victrol om een bunkerbinnenschip te bouwen. “Als pionier in bunkerschepen hebben we een totaal nieuw schip ontworpen dat voldoet aan de laatste veiligheids- en operationele eisen”, zegt Gisèle Buelens, CEO van Victrol.

De ‘LNG London’ neemt lng aan boord op de Gate Terminal in Rotterdam. Het levert lng aan zee- en binnenschepen en aan onshore terminals. Via binnenvaarwegen vaart het tussen Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen.

Koen HeinenSource link