voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Victrol verwerft licentie voor lng-bunkering in Antwerpen

Jul 30, 2019


Het Antwerpse bedrijf Victrol Chartering heeft een licentie voor lng-bunkering in de haven van Antwerpen. Het bedrijf nam eerder dit jaar het eerste lng-binnenvaartbunkerschip in de vaart. Het is gecharterd door Shell.

Victrol Chartering had voor de ‘LNG London’ eerder al een licentie gekregen voor de haven van Rotterdam. Nu heeft het die ook voor de haven van Antwerpen. “We hebben een vergadering gehad met het Havenbedrijf en zijn vergund om lng-bunkering te doen”, zegt Frederik Selhorst van Victrol.

Lijst kaaien

Voorlopig is het echter nog wachten op een lijst van het Havenbedrijf met de kaaien waar lng mag gebunkerd worden.

De ‘LNG London’ wordt gecharterd door Shell en neemt lng aan boord op de Gate Terminal in Rotterdam. “Shell chartert het schip, maar wij moeten voor de licentieaanvragen zorgen. Na Rotterdam en Antwerpen is een mogelijke volgende stap de haven van Zeebrugge”, zegt Selhorst.

Het schip heeft een capaciteit van 3.000 m³ en kan zowel zee- als binnenschepen bunkeren.

Koen HeinenSource link