voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Transport S’Jegers koopt eerste lng-trekkers

Sep 17, 2019


17 september 2019 om 11:37

Transport S’Jegers uit Laakdal heeft vier lng-trekkers gekocht. Ze zijn nog een minderheid in de vloot. Maar Ward S’Jegers is ervan overtuigd dat lng de komende jaren in belang zal toenemen voor het wegvervoer.

“Waterstof is natuurlijk nog milieuvriendelijker. Maar dat is op dit moment nog niet haalbaar. De leveringstermijnen zijn erg lang en er zijn nog te veel problemen voor de bevoorrading. Lng lijkt ons dus momenteel de beste keuze. We hebben in de buurt een pompstation voor lng beschikbaar, namelijk in Tessenderlo. We zullen de lng-trekkers vooral inzetten op Duitsland”, zegt Ward S’Jegers van het gelijknamige transportbedrijf.

Test

“We willen deze lng-trekkers gebruiken om ervaring op te doen. Er zijn nu twee Scania’s en twee Volvo’s op lng in onze vloot van zo’n driehonderd trekkers. Transport S’Jegers is vooral groot in containervervoer en een heel aantal van de chauffeurs is dagelijks actief voor af- en aanvoer vanaf de containerterminal in Meerhout. Je mag ons gerust de huistransporteur noemen van deze terminal. We hebben de laatste jaren ook gediversifieerd en hebben nu vijftien walkingfloors (trailers met zelflossende vloeren, red.) en tweehonderd gordijnwagens. Ook vervoer van tankcontainers zit in ons dienstenpakket”, zegt S’Jegers. Recentelijk investeerde het bedrijf in een eigen wasstraat en een eigen keuringsstation. “Dat is gemakkelijk en milieuvriendelijk want de inspecteurs komen nu tot bij ons en de chauffeurs hoeven niet aan te schuiven in een openbaar keuringsstation. Hetzelfde geldt voor het wassen van de camions. Door dat zelf te doen, gaat het veel efficiënter”, besluit S’Jegers.

Sven JostenSource link