voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Van Moer Logistics bestelt 20 lng-trucks voor belevering supermarkten

Oct 22, 2019


Van Moer Logistics heeft een bestelling geplaatst voor twintig Volvo FH trekkers op lng. De trucks zullen vanuit Ninove voor het beleveren van supermarkten in België worden ingezet. Vermoedelijk gaat het om Delhaizewinkels.

Jo Van Moer, CEO Van Moer Logistics, tekende de bestelling in aanwezigheid van Helene Mellquist, senior vice president Volvo Trucks Europe.

“Veel van onze klanten hebben een klimaatbeleid en zijn net als wij op zoek naar manieren om milieuvriendelijke oplossingen aan te bieden. Door het steeds groeiende aantal lng-tankstations is het nu echt interessant om voertuigen op vloeibaar aardgas in de vloot te hebben. Wij hebben gekozen voor Volvo Trucks op lng omdat we zeer goede feedback kregen van onze chauffeurs”, zegt Jo Van Moer.

”Interessante businesscase”

De Volvo FH LNG van 460 pk is dit jaar door hen uitvoerig getest. Volgens Van Moer waren de verbruikscijfers lager dan verwacht, waardoor de businesscase interessant werd. De meerkost wordt gecompenseerd door het geringere verbruik, de lagere kostprijs van een kg lng tegenover één liter diesel, en de huidige subsidies. De trucks zullen gemiddeld 350 à 400 km per dag rijden, goed voor zo’n 100.000 km per jaar. Met de Volvo FH LNG daalt de CO2 uitstoot zeker 20%.

De trucks worden in de loop van het eerste kwartaal in 2020 geleverd en zullen vooral tanken in het lng-tankstation in Ninove. Daar heeft Remitrans eerder dit jaar een vulstation geopend, op een steenworp van het distributiecentrum van Delhaize. Sinds 2012 behoort Wambacq-Peeters, de huistransporteur van de retailgroep, tot de groep Van Moer. Hoewel het persbericht de supermarktenketen niet vernoemt, is het meer dan waarschijnlijk dat de trucks voor Delhaize zullen rijden.

430 trucks

De transportdivisie van de Antwerpse groep Van Moer Logistics beschikt vandaag over 430 trucks, waarvan 30% Volvo Trucks. Daarvan rijden er 240 voor nationaal en internationaal transport, 100 voor retaildistributie en de rest voor uitzonderlijk transport, bulk, chemisch en multimodaal transport.

Het beleid van duurzaam ondernemen uit zich onder meer door de bijkomende focus aan intermodaal transport via eigen binnenschepen, inland containerterminals in Vilvoorde en Grobbendonk, en de mogelijkheid van nachtelijk transport en consolidatiehubs. Van Moer Logistics stelt 1.200 mensen te werk, beschikt over 430.000 m2 magazijnruimte en heeft een jaarlijkse omzet van 175 miljoen Euro.

Op de foto van links naar rechts: Sven Braekman (account manager Volvo Truck Center Antwerpen), Jo Van Moer, Helene Mallquist (senior vice president Volvo Trucks Europe) en Peter Himpe (vice president Volvo Trucks Belux).

Philippe Van DoorenSource link