voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Jost dient weer aanvraag in voor lng-tankstation in Kontich

Nov 25, 2019


25 november 2019 om 12:10

Het transportbedrijf Jost heeft een nieuwe aanvraag ingediend voor de bouw van een lng-tankstation voor trucks in Kontich. Een eerste aanvraag werd in mei geweigerd. Voor de buurtbewoners wordt donderdag een informatievergadering georganiseerd.

Jost wil een tankstation bouwen op de terreinen van het voormalige transportbedrijf Verbessem in Waarloos, dat het enkele jaren geleden kocht. De terreinen bevinden zich op de zone de Mouterij, achter de gesloopte Maes Pils-brouwerij in Waarloos (Kontich). In het tankstation zouden vrachtwagens lng, diesel en AdBlue kunnen tanken.

Omwonenden zeggen te vrezen voor verkeershinder, extra files op kruispunten van en naar de zone en gevaar voor de fietsers. In mei weigerde het schepencollege van Kontich een eerste aanvraag. Maar die beslissing was controversieel, omdat volgens Bert Verbessem (Jost) – zelf gemeenteraadslid en fractieleider voor CD&V – een schepen zonder overleg met het schepencollege tegen de plannen van Jost stemde.

Nieuwe aanvraag

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Jost opnieuw een aanvraag ingediend. Het bijhorende openbaar onderzoek loopt nog tot en met 13 december. 

Het buurtcomité reageert afwachtend op de nieuwe aanvraag. Het wil eerst het dossier inkijken en zien welke nieuwe elementen erin zitten. De krant stelt dat er positief gereageerd wordt op het feit dat er deze keer (op donderdag 28 november) een informatievergadering wordt georganiseerd voor de buurtbewoners.

Philippe Van DoorenSource link