voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Van Dievel koopt 40 trekkers bij Volvo in mix diesel en lng

Feb 4, 2020


Van Dievel koopt dit jaar veertig FH-trekkers bij Volvo Trucks. “Tijdens de leveringsperiode kunnen we flexibel kiezen of het diesel- dan wel lng-trekkers worden. Dat was voor ons een doorslaggevend argument”, zegt managing director Louis De Wael.

Het is de eerste keer sinds meer dan tien jaar dat Van Dievel opnieuw Volvo koopt. De bestelling – veertig FH 460 trekkers – wordt gespreid in de tijd geleverd. In januari werden de vijf eerste exemplaren in gebruik genomen, waarvan één FH LNG. In februari en maart volgen nog een aantal diesels. Nadien kan het bedrijf kiezen of het de diesel- of de lng-versie wil.

Volgens De Wael stijgt de belangstelling van de verladers voor groenere trucks. “We merken dat zelfs bij tenders: als twee transportbedrijven met bijna dezelfde prijs en dienstverlening op kop staan, dan heeft het bedrijf met lng-trucks een flinke streep voor. Ik zou voluit voor lng kunnen gaan, maar ik wil eerst meer ervaring opdoen”, zegt hij.

De eerste FH LNG-trekker zal hoofdzakelijk op Duitsland rijden. “Om rendabel te zijn moet een lng-truck 600 à 800 km per dag afleggen. We willen weten of dit met één of liever twee chauffeurs gebeurt. Op basis van deze ervaring zullen we beslissen op welke routes, voor welk type werk en voor welk soort klanten we ze kunnen inzetten. Zoals gezegd: sommige bedrijven beginnen dat zelfs in tenders te vragen,” vervolgt De Wael. Over enkele maanden zal hij op basis van deze inzichten beslissen hoeveel lng-trekkers het uiteindelijk worden.

Nog een ander belangrijk aspect speelde mee in de bestelling bij Volvo. Volgens De Wael zijn de verbruiksresultaten van de FH dieseltrucks zeer gunstig in het type werk dat Van Dievel doet.

Philippe Van DoorenSource link