voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Duitsland verlengt Maut-vrijstelling lng-trucks | Nieuwsblad Transport

May 18, 2020


Duitsland verlengt Maut-vrijstelling lng-trucks

verduurzaming

Zware vrachtwagens op lng blijven in Duitsland voorlopig vrijgesteld van de kilometerheffing. Deze regeling zou aanvankelijk eind dit jaar aflopen, maar het parlement heeft een voorstel goedgekeurd om deze vrijstelling tot eind 2023 te verlengen.

Dat melden diverse Duitse media. Hiermee hopen regering en parlement de aankoop van vrachtwagens op lng te stimuleren. Naast de vrijstelling van de Maut is er ook een aanschafpremie voor trucks die rijden op het vloeibare aardgas.

Op het voorstel kwam kritiek vanuit oppositiepartij de Groenen. Ook belangenbehartigers uit de spoorsector bekritiseerden het plan. Desondanks gaf het parlement er donderdag zijn goedkeuring aan. De Bondsraad moet het voorstel nog wel goedkeuren.

70% meer lng-trucks

De vrijstelling en de aanschafpremie lijken te werken. Vorig jaar zijn er in Duitsland 70% meer vrachtwagens op lng verkocht dan in het jaar ervoor. De verwachting is dat de toename de komende tijd doorzet.Source link