voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

LNG-truck mautvrij tot eind 2023 • TTM.nl

May 15, 2020


De Duitse regering heeft het voorstel om trucks met LNG of CNG als brandstof tot eind 2023 vrijstelling van betaling van Maut te geven goedgekeurd. Dat melden diverse Duitse bronnen.

De transportcommissie had het positieve advies daartoe al afgegeven. Het plan tot verlenging van de vrijstelling van eind 2020 tot eind 2023 stuitte in Duitsland wel op kritiek van de spoorvertegenwoordigers en groene politieke partijen.

De financiële voordelen voor gastrucks in Duitsland hebben afgelopen jaar tot een forse verkoopgroei ervan geleid. Critici hebben de Duitse overheid daarom gewaarschuwd dat de Mautvrijstelling de overheid de komende jaren zo’n 800 miljoen euro aan inkomsten zal kosten.

De Duitse Bundesrat moet nog wel haar goedkeuring geven aan de verlenging van de Maut-vrijstelling.

Source link