voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Mammoet hijst alles voor nieuwe LNG-fabriek in Siberië

May 25, 2020


Mammoet hijst alles voor nieuwe LNG-fabriek in Siberië

21 miljard

Mammoet gaat alle hijswerk verrichten ten behoeve van de bouw van een enorme LNG-fabriek in Siberië.

Het Nederlandse hijsbedrijf moet in vier jaar tijd meer dan een half miljoen ton aan onderdelen op zijn plaats brengen. Daarmee is het voor het dochterbedrijf van SHV het grootste contract dat het ooit heeft binnengehaald.

21 miljard dollar

Opdrachtgever is de zogenoemde NovArctic-joint venture, die geleid wordt door door de Franse aannemer TechnipFMC. Die bouwt in opdracht van het Russische Novatek bij het schiereiland Gydansky in het uiterste noorden van Siberië een LNG-fabriek met een capaciteit van nagenoeg twintig miljoen ton per jaar. Volgens Novatek is daar een investering van ruim 21 miljard dollar mee gemoeid.

Het enorme productiecomplex wordt grotendeels gebouwd in Belokamenka, vlakbij Moermansk. Daar worden in het speciaal aangelegde offshore superfacility construction center drie zogenoemde gravity-based structures (gbs) gebouwd. Mammoet moet daarop in totaal 42 modules installeren die tussen de 8.000 ton en 17.000 ton wegen.

Tekst loopt door onder foto.

Yamal

Die worden aangevoerd vanuit een speciale modulefabriek van in het Noord-Chinese Qingdao. Mammoet gaat de per zware-ladingschip naar Belokamenka aangevoerde modules lossen, heffen en op zijn plek zetten. Het bedrijf heeft ook een contract met de werf, Qingdao McDermott Wuchuan Offshore Engineering, voor het transport van de modules die daar gebouwd worden.

Mammoet was eerder ook betrokken bij de bouw van een soortgelijk complex op het schiereiland Yamal, dat naast Gydansky ligt en inmiddels in productie is. Daar transporteerde de groep in temperaturen tot min vijftig meer dan 140 modules.Source link