voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Waeslantnatie investeert in drie Volvo FM-trekkers op LNG

May 8, 2020


08/05/2020 OM 08:05
– Luc Willemijns

Volvo Trucks heeft drie FM-trekkers op LNG aan Waeslantnatie N.V. (Antwerpen) geleverd. Ze worden hoofdzakelijk ingezet voor het transport van staalproducten in containers binnen de haven van Antwerpen.

Het pas in 2002 opgerichte Waeslantnatie besloot zijn vier trekkers te vervangen door exemplaren die aanzienlijk minder CO2 uitstoten. Omdat de lasten op de achteras in het staaltransport soms zeer zwaar zijn werd voor het vierde exemplaar gekozen voor een dieselvariant omdat de ruimte tussen de voor- en de achteras iets te klein bleek om een LNG-tank te monteren.

Waeslantnatie, dat een 30-tal medewerkers telt, beschikt aan de Schenkeldijk in de haven van Antwerpen over magazijnen toegerust voor de behandeling van zware lasten. Het bedrijf biedt diensten aan op gebied van verpakking en overslag van complexe en zware vrachten en vervoert staalproducten in containers en huifwagens binnen het havengebied.

Meer info: 03/544.35.60 of http://www.waeslantnatie.be.Source link