voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Eerste LNG-station van Rolande geopend in Duitsland

Jul 10, 2020


Rolande heeft woensdag zijn eerste tankstation voor vloeibaar aardgas geopend in Duitsland. Dit jaar volgen nog eens vijf nieuwe locaties van de onderneming bij onze oosterburen. Het station in Ulm is een openbaar 24/7 zelfbedieningsstation met twee LNG- en twee CNG-pompen.

Met LNG kunnen CO2-emissies tot 20 procent gereduceerd worden ten opzichte van diesel. Met Bio-LNG bespaart zwaar wegtransport tot 99,8 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel, benadrukt Rolande. In gebruik doet Bio-LNG, net als LNG overigens, met een actieradius tot 1.700 kilometer en een vermogen tot 460 pk, niet onder voor een dieseltruck.

Het tankstation in Ulm is al geschikt gemaakt voor het gebruik van bio-LNG; de volledig biologische brandstof die gemaakt wordt uit gecertificeerde afvalstromen, zoals organisch huishoudelijk afval, mest, slib of landbouwafval. “LNG maakt transport duurzamer én winstgevender”, aldus Jolon van der Schuit, CEO van Rolande. “Door onze uitbreiding naar Duitsland, maken we LNG toegankelijk voor een nog veel grotere groep transportondernemers.”

Netwerk in Duitsland nog beperkt

De uitbreidingsplannen van Rolande zijn een welkome aanvulling op het LNG-netwerk in Duitsland. Op dit moment zijn er slechts 21 openbare tankstations. Na Ulm, opent Rolande dit jaar ook nog stations in Dortmund, Duisburg, Grasdorf, Lübeck en Ziesar. Voor 2021 staan er nog meer openingen op de planning. In Nederland exploiteert Rolande inmiddels dertien LNG-tankstations.

In Duitsland wordt het gebruik van CNG en LNG door de staat gesubsidieerd. Vrachtwagens die op gecomprimeerd of vloeibaar aardgas rijden, zijn tot eind 2023 vrijgesteld van Duitse tolheffing. Dit bespaart transportondernemers tot 18,7 cent aan tol voor elke gereden kilometer. Daarnaast profiteren zij tot eind dit jaar van overheidssubsidies voor nieuwe aankopen. Deze ​​bedraagt ​​maximaal 12.000 euro voor een LNG-truck en maximaal 8.000 euro voor CNG-trucks.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelenSource link