voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Rolande zet met eerste lng-tankstation voet aan wal in België

Aug 28, 2020


Rolande zet met eerste lng-tankstation voet aan wal in België

Brandstoffen

Rolande opent samen met het Belgische G&V Energy zijn eerste lng-tankstation in België. Het station is gevestigd aan de rechteroever van de haven in Antwerpen.

Rolande is in Nederland met 15 tankstations lng-marktleider. Het station in de Antwerpse haven moet de eerste stap worden op weg naar een landelijk dekkend netwerk in België. Vorige maand opende het bedrijf al een tankstation in Duitsland.

Locaties

Dankzij de samenwerking met G&V Energy Group krijgt Rolande toegang tot een groot aantal locaties in België. G&V exploiteert ruim 200 tankstations. Dat doet het bedrijf onder eigen naam, maar ook onder de vlag van Esso, Shell, Total, Q8, ENORA (CNG) en Breakpoint.

Het nieuwe station in Antwerpen is onderdeel van het BIOLNG4EU project, dat voor 50 procent gefinancierd wordt uit het programma Connecting Europe Facility. Als onderdeel van dit project investeert Rolande in de productie van Bio-lng en opent vier nieuwe tankstations voor Bio-lng-blends in Nederland en België. Het station in Antwerpen is het eerste van deze vier nieuwe stations.

Lng is al sinds 2011 beschikbaar als brandstof voor trucks. Er is een CO2-reductie van 17 procent ten opzichte van diesel haalbaar. Door lng te maken uit biogas, ontstaat Bio-lng. Hiermee bespaart zwaar wegtransport 99,8 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van Euro 6, stelt Rolande.Source link