voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Total Nederland en PitPoint.LNG bouwen multi-energy station langs A1

Sep 8, 2020


Total Nederland en PitPoint.LNG zijn gestart met de werkzaamheden voor een nieuw multi-energy truckstation op het nieuwe A1 bedrijvenpark Deventer. Naast de reguliere brandstoffen zal het station als eerste worden voorzien van LNG. 

Het multi-energy station voor trucks verwacht in december 2020 operationeel te zijn en wordt gebouwd op het A1 bedrijvenpark in Deventer, dat vanaf de A1 via afslag 24 binnen 500 meter te bereiken is. Het station heeft daarmee een gunstige ligging voor wegtransport binnen Nederland én grensoverschrijdend transport richting Duitsland.

Faciliteiten

Het station wordt 24/7 toegankelijk. Specifiek voor LNG komen er twee LNG-pompen met daarbij drie opstelplaatsen voor trucks. Ook worden de nieuwste innovaties meegenomen: extra koud LNG speciaal voor Volvo-trucks en een digitale dispenserdisplay met LNG-tankinstructies in elf verschillende talen, zodat ook chauffeurs uit andere landen de juiste instructies kunnen opvolgen. Tot slot wordt het nieuwe station naast een beveiligde truckparking geplaatst, waar douches en wifi ter beschikking worden gesteld.

Vergroenen

Het toekomstig nieuwe LNG-station van PitPoint.LNG wordt het eerste LNG-station in Nederland op een locatie van Total. Het draagt bij aan de realisatie van een multi-energy station van Total, waar naast LNG, diesel en AdBlue®, ook de toekomstige mogelijkheid voor waterstof in het design is meegenomen.

Marja Versleijen is directeur Mobility & New Energies bij Total Nederland. Zij zegt: “dit project is een verwezenlijking van onze doelstelling om te groeien in CO2-arme oplossingen. Het vergroenen van transport is hard nodig. Wij zien LNG als dé transitiebrandstof voor zwaar transport die nu al ingezet kan worden om CO2-uitstoot te verminderen.”

Overstap

Steeds meer Nederlandse transportbedrijven stappen over van diesel- naar LNG-trucks. Naast de milieuvoordelen, ondervinden op Duitsland georiënteerde transportbedrijven ook de financiële voordelen van rijden op LNG. Trucks rijdend op LNG hoeven in Duitsland tot en met 31 december 2023 namelijk geen maut (tol) te betalen. Dit scheelt als snel 18,7 cent per kilometer. Het nieuwe LNG-station van Total en PitPoint.LNG speelt in op deze ontwikkeling. Met één tankbeurt langs de A1 in Deventer kan elke plaats in Duitsland worden bereikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelenSource link