voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Verheijen Transport kiest voor Iveco op LNG

Oct 30, 2020


Verheijen Transport heeft een Iveco S-Way NP op LNG in ontvangst heeft genomen. Als aspirant lid van het Lean & Green project zet het een nieuwe stap in de vergroening van haar wagenpark. Door de komst van haar nieuwe truck bestaat deze voor 20% uit LNG-voertuigen.

Verheijen Transport is een familiebedrijf uit Venlo dat bestaat sinds 1925. De vierde generatie staat met de broers Mark en Rene Verheijen inmiddels aan het roer. Zij namen in 2002 plotseling het stokje over, omdat hun vader kwam te overlijden. Rene vertelt hierover: “Als je ziet waar wij als bedrijf anno 2020 staan en waar wij achttien jaar geleden stonden, dan kunnen wij heel trots zijn.”

Duurzame kilometers

“We zijn een zware tijd doorgekomen en zetten de vergroening van ons wagenpark kracht bij door onze nieuwe S-Way NP (Natural Power) met 460 pk. Hierdoor kunnen we onze footprint verlagen en ons voorbereiden op de maatregelen die zijn vastgesteld vanuit de Europese Commissie.”

Mede door de uitstraling van de truck, de krachtige methaanmotor en de hoogst haalbare actieradius van 1.600 kilometer, heeft Verheijen Transport voor de Iveco op LNG gekozen. Hiermee kan het lange ritten rijden en tóch tanken op de thuisbasis in Venlo. Daarnaast scheelt het ook aanzienlijk qua exploitatiekosten en mede door het MAUT-voordeel in Duitsland is een hoger rendement realiseerbaar. Bovendien is het voor de chauffeur een sport om zo zuinig mogelijk te rijden met de truck, zodat hij het maximale uit de LNG-tanks kan halen.

Compleet

“De truck heeft een waanzinnige uitstraling en dat blijkt uit het feit dat wij zelfs een reactie van Thomas Hilse, Iveco Brand President, hebben mogen ontvangen via onze social media kanalen. Hij liet ons persoonlijk weten dat hij onder de indruk was van onze S-Way”, aldus een trotse Rene Verheijen. De nieuweling van Verheijen Transport is onder andere aangekleed met een lichtbak en een lampenbeugel met verstralers. Daarnaast valt direct op dat er extra verlichting is geplaatst onder de spiegels en de bumper. De LNG-truck is volledig LED uitgerust, zodat de chauffeur altijd voldoende zicht heeft op de weg. En uiteraard van top tot teen gehuld in de bedrijfskleuren van Verheijen Transport.

Toekomst

Rene Verheijen: “De toekomst van diesel wordt steeds kleiner. Je kunt daarom beter hierop anticiperen. Daarnaast zie je de markt en het LNG-netwerk steeds verder groeien. Zo is onlangs in Polen een eerste tankstation geopend en heeft de Duitse overheid de CO²-taks aangekondigd. Ook in Nederland komen er straks meer restricties/consequenties voor met name diesel aangedreven trucks. Dit kan niet langer uitblijven. Bovendien heb ik ook kinderen, waarvoor je een lage footprint wilt achterlaten.”

Verheijen Transport
Het familiebedrijf beschikt over een warehouse van 3.000 m² die men in eigen beheer heeft. Deze is gelegen tussen diverse snelwegen, uitvalswegen en grensovergangen, waardoor Verheijen Transport ieder logistiek probleem kan oplossen. Het Venlose bedrijf is gespecialiseerd in koel- en geconditioneerde transporten, maar biedt ook andere diensten aan zoals: sneltransport, meubeltransport en stukgoedtransporten. De Iveco wordt met name ingezet op het traject op en neer naar Duitsland en Zwitserland.

Source link