voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Nieuw LNG-station in België in gebruik genomen.

Nov 24, 2020


Rolande en G&V Energy Groep hebben vorige week in de Belgische Ardennen een nieuw LNG-tankstation in gebruik genomen.

Het nieuwe onbemande tankstation staat aan de zogeheten Route Des Coeuveins in Habay La Vieelle en is 24 uur per dag, zeven dagen in de week geopend. Voor diesel konden chauffeurs eind vorig jaar al terecht aan de pomp.

Per dag kunnen er 150 voertuigen tanken, zeggen de Belgische G&V Energy Groep en het Nederlandse Rolande, een bedrijf dat zich specialiseert in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van LNG-tankstations.

De locatie in Habay is de tweede in België, aangezien afgelopen augustus al een LNG-tankstation in Antwerpen in gebruik genomen is. Voor volgend jaar staat een derde opening gepland.

“Met de opening van het LNG-station te Habay, komen we onmiddellijk tegemoet aan de vraag van lokale bedrijven en strategische partners die momenteel al een 20-tal LNG-vrachtwagens in gebruik hebben. De interesse zowel uit de regio als internationaal voor deze locatie is zeer sterk gezien de strategische ligging van Habay op de verkeersas die Duitsland met Frankrijk verbindt en het verkeer van Nederland en Wallonië naar het zuiden toe, kanaliseert”, zegt G&V Energy Group Ceo Xavier Dewulf.

De nieuwe locatie is net als het tankpunt in Antwerpen onderdeel van het BIOLNG4EU-project, dat de uitrol van (bio-) LNG moet faciliteren. Het project is voor de helft gefinancierd met Europees geld.

“Hiermee zetten we belangrijke stappen op weg naar een dekkend Europees LNG-netwerk dat nodig is om (Bio-)LNG als brandstof nog steviger op de kaart te zetten”, zegt Rolande-topman Jolon van der Schuit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelenSource link