voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Verhagen Transport gaat met 26 Iveco’s op LNG rijden

Dec 15, 2020


Verhagen Transport heeft dit jaar 10 Iveco S-Way NP’s op LNG in gebruik genomen voor bloemen- en plantentransport. Ron Verhagen is zó enthousiast over deze trucks dat hij onlangs een nieuwe bestelling heeft geplaatst voor wederom 16 Iveco’s op LNG. Verhagen Transport zet hierdoor volledig in op LNG.

Ron Verhagen heeft zich het afgelopen jaar intensief verdiept in de verschillende soorten uitstoot van wegtransport. En met name hoe die positief beïnvloed kunnen worden. Na zijn onderzoek en alle positieve ervaringen met zijn reeds 10 aangeschafte vrachtwagencombinaties trok hij een duidelijke conclusie: “Als transporteur moet je investeren in innovaties om te verduurzamen!” Verhagen Transport rijdt met LZV-combinaties met een lengte van meer dan 25 meter.

Verduurzaming sierteeltketen

Verhagen Transport is transporteur voor diverse handelsbedrijven in de sierteeltsector en beschikt over klanten in Nederland en Duitsland. Als voorloper in de sierteelt met vrachtwagens op LNG zocht Ron Verhagen contact met Dutch Flower Group. Om samen te kijken naar het complete duurzaamheidsverhaal. Marco van Zijverden, CEO van Dutch Flower Group (DFG): “We hebben gekeken naar de gehele keten en hoe we per onderdeel kunnen bijdragen aan een beter milieu. De LNG-trucks zijn voorzien van een kleurrijke boodschap om te benadrukken dat de exporteur en transporteur samenwerken om transport in de sierteelt duurzamer te maken.”

Lees verder onder de foto.

Verhagen Transport

Het is voor Verhagen Transport aantrekkelijk om te investeren in trucks op LNG, omdat deze een lagere kilometer kostprijs kennen dan hun dieselequivalent. Ron Verhagen: “Er ontstaat een win-win situatie door de mogelijkheden die de brandstof, belading en de stimuleringsregeling ons bieden. Ik roep alle transporteurs en handelsbedrijven op om de businesscase van LNG-trucks te bekijken.” Voor vragen of advies kunnen transporteurs contact opnemen met Ron Verhagen. Het gaat immers om een duurzamere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Daar moeten we gezamenlijk iets aan doen. Door de komst van in totaal 26 S-Way NP’s op LNG is het bedrijf klaar voor de stap naar BIO-LNG.

Koelen op LNG

Verhagen Transport maakt duurzame kilometers doordat zowel de koeltrailer als de aanhangwagen worden aangedreven door een EcoGen SG30 aandrijfsysteem. Deze is door Groot RMO Techniek gemonteerd op de aardgasmotor van de Iveco. Hierdoor kan Verhagen Transport rijden en koelen op vloeibaar aardgas. De PTO op de LNG-trucks zorgt voor de aandrijving van dit hybride systeem. Deze is door Groot RMO Techniek gemodificeerd en levert een constante spanning van 400 volt. Daardoor is een externe krachtbron niet meer nodig. De LZV-combinaties zijn in samenwerking met Verhagen Transport ontwikkeld en geleverd door Van Beurden Carrosserieën. De carrosseriebouwer heeft daarbij nauwkeurig gelet op de gewichten en de eigenschappen van de Iveco’s, waardoor de koelmachines perfect zijn afgestemd op de LNG-trekkers. De ecocombi’s voldoen hierdoor in alle omstandigheden aan de wettelijke eisen die internationaal geldig zijn.

Verhagen Transport

Verhagen Transport is een jong transportbedrijf. Met als kernactiviteit het dagelijks geconditioneerd groepagevervoer van bloemen en planten vanaf diverse bloemenveilingen, Hollandse kwekers en exporteurs naar bestemmingen in Duitsland en Oostenrijk. Momenteel beschikt het transportbedrijf over 10 wagens die op LNG rijden en voldoen aan de maximale lengte van 25,25 meter. In de loop van 2021 voegt Verhagen Transport 16 nieuwe Iveco S-Way NP’s toe aan haar wagenpark.

iveco verhagen iveco verhagen

Source link