voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

AB Texel wil nieuwe Volvo’s laten rijden op Bio-LNG • TTM.nl

Mar 18, 2021


AB Texel Group en Volvo Trucks Nederland hebben recent een overeenkomst getekend voor de levering van 50 Volvo trucks. De trucks worden vooral in het specialistisch transport van onder andere aardappelen, veevoer en vloeibare zuivel ingezet. AB Texel kijkt samen met Shell naar de inzet van deze trucks op Bio-LNG.

AB Texel Group is in West-Europa marktleider in het transport van aardappelen en andere argrarische producten. Daarnaast worden geconditioneerde foodproducten, veevoer, meel, zuivel en bouwmaterialen getransporteerd. De vloot bestaat uit 1500 trucks en 2500 trailers. Er zijn zo’n 2000 mensen werkzaam in de groep. AB Texel Group heeft een sterk Europees netwerk waarmee 24/7 veel flexibiliteit kan worden geboden.

Om totale ontzorging te kunnen waarborgen en slimme logistieke ketens te kunnen opzetten, zoekt AB Texel Group naar tailor-made oplossingen. “Wij willen dat onze klanten zich kunnen focussen op hun core-business en kunnen ze daarbij totaal ontzorgen. Daar past alleen een maatwerk-transportoplossing bij. De vraag van de klant is altijd leidend, wij sluiten onze dienstverlening daarop aan. Wij beschikken over trailers die specifiek zijn ontwikkeld voor de producten die wij vervoeren. Ook deze overeenkomst met Volvo Trucks is voornamelijk gericht op maatwerk”, verklaart Dennis Wetenkamp, directeur van AB Texel Group. 

De order bevat nieuwe Volvo FH en FM-trucks zwaartransport, turnkey, haakarmen en veevoertrekkers met blowers.  Veertien Volvo FH en FM-trekkers gaan rijden op LNG. Deze trucks worden ingezet bij AB Texel Zuivel Transport, AB Impens, AB Texel Deutschland en Combex Bouwlogistiek.

Source link