voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

BWS stuurt Volvo’s op LNG voor de businesscase door Duitsland • TTM.nl

Mar 5, 2021


BWS Transport uit Aduard heeft twee Volvo FH 460 LNG 4×2-trekkers aan het wagenpark toegevoegd. De vraag van opdrachtgevers naar duurzaam transport, reductie van de CO2-uitstoot en de Maut-vrijstelling in Duitsland waren belangrijke redenen om te kiezen voor Volvo LNG-trucks. De trucks zijn geleverd door de Groningse vestiging van Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

BWS Transport richt zich voornamelijk op geconditioneerd transport van levensmiddelen, bloemen en planten naar Scandinavië. “We laden in het Westland en rijden vooral naar de regio Kopenhagen en het zuiden van Zweden voor een aantal vaste opdrachtgevers. Regelmatig vragen zij wat wij doen om transport te verduurzamen en dat heeft mij aan het denken gezet”, vertelt eigenaar Bram Slik.

Slik noemt meer redenen om te kiezen voor LNG-trucks. “Ik vind dat je als ondernemer verplicht bent om bij te dragen aan CO2-reductie. De doorslaggevende reden om nu te investeren in LNG-trucks is dat de Maut-vrijstelling in Duitsland is verlengd tot eind 2023. Een flink deel van onze route gaat door Duitsland en de Maut-vrijstelling bespaart ons per truck jaarlijks 22.000 euro. Zo verdienen we de meer-investering van LNG-trucks in twee jaar terug en is er sprake van een sluitende businesscase.”

Om optimaal te profiteren van de Maut-vrijstelling, maakt BWS Transport met zijn LNG-trucks zoveel mogelijk kilometers in Duitsland. “We plannen het zo dat we de trailers die uit Scandinavië komen, of er juist heen moeten, omkoppelen in Hamburg en Lübeck. Met de LNG-trucks rijden we vanuit Nederland naar het noorden van Duitsland. In Hamburg of Lübeck zet de chauffeur deze trailer neer en koppelt hij een trailer aan die naar Nederland moet.”

BWS Transport beschikt nu over acht Volvo-trucks. De hoofdmoot van de bedrijfsactiviteiten is geconditioneerd transport van groente, fruit, bloemen en planten naar Scandinavië. “Met onze standplaats in Groningen zitten we ideaal op de route naar Scandinavië. Door de inzet van voorladers en exportchauffeurs kunnen we de trucks maximaal benutten. Op deze manier kunnen we nagenoeg op elk moment van de dag een oplossing bieden voor iedere transportvraag van en naar Scandinavië. Naast deze activiteiten, chartert BWS Transport ook voor een collega-vervoerder met transport van koel- en vriesproducten naar diverse landen in West-Europa.”

Source link