voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Ewals rekent en is onderweg met Iveco lowdeckers op LNG • TTM.nl

Mar 30, 2021

Ewals Cargo Care breidt haar wagenpark uit met twee Iveco’s S-Way lowdeck op LNG, omdat enkel deze voertuigen in dit segment een actieradius kunnen halen van circa 1.000 kilometer. Door deze keuze kan het bedrijf moeiteloos op en neer pendelen naar Duitsland, waardoor het maximaal profiteert van het Maut-voordeel. Tegelijkertijd is Ewals met de komst van de twee Iveco’s klaar voor de stap naar Bio-LNG.

Ewals Cargo Care is uitgegroeid tot een internationaal opererend familiebedrijf met bekendheid ver buiten Europa. Het allround transportbedrijf vindt zijn oorsprong in Tegelen en is gespecialiseerd in het aanbieden van onconventionele logistieke oplossingen. Zo verzorgt het met een rijke vloot van zo’n 500 eigen trucks het transport voor onder andere de automotive-industrie, mode-industrie en entertainmentindustrie. Dit doet Ewals door heel Europa in combinatie met ruim 3.000 trailers, waarvan de meerderheid Mega Huckepack XLS trailers die door het bedrijf zelf werden geïntroduceerd en gepatenteerd. Dit type trailers beschikt over een laadhoogte van 2,96m en een laadvolume van 100m³, waarmee Ewals een breed scala aan klanten kan bedienen. De Iveco’s S-Way NP worden als megacombinatie hoofdzakelijk ingezet voor diverse opdrachtgevers in de automotive-industrie.

Ewals Cargo Care heeft zijn LNG businesscase gebouwd op basis van een jaarkilometrage van circa 250.000 kilometer. De komende vier jaar zal het bedrijf met de twee S-Way’s NP zo’n miljoen kilometers afleggen, waarvan 90 á 95 procent in Duitsland. Met deze aanwinsten profiteert Ewals van een aantal aanzienlijke financiële voordelen. Zo kan het bedrijf gebruik maken van een milieu-investeringsaftrek (MIA) tot wel 13,5 procent en een CEF-subsidie voor het rijden op vloeibaar aardgas. Bovendien kennen de Iveco’s Natural Power een aantrekkelijke kilometerkostprijs door het accijnsvoordeel op de Duitse wegen en de Nederlandse fiscale regeling voor LNG-trucks in combinatie met het tanken vlakbij de vestiging in Venlo. Bovenal is het voor Ewals erg prettig dat het kan bouwen op de betrouwbare Cursor 13 motor in beide lowdeckers. De LNG-Iveco’s kennen een onderhoudsinterval van 90.000 kilometer, waardoor de trucks maximaal inzetbaar zijn voor Ewals Cargo Care.

Door de aanschaf van twee LNG-trucks is Ewals Cargo Care in staat om zijn CO₂-footprint te verkleinen. De Iveco’s stoten namelijk 10 procent minder koolstofdioxide uit in vergelijking met een Euro VI Step D dieseltruck. Joep Everts, General Manager Trucking bij Ewals Cargo Care vertelt hierover: “Mede door het Maut-voordeel is het voor ons meer dan rendabel om kilometers te maken met de S-Way’s op vloeibaar aardgas. We houden ook de ontwikkeling van Bio-LNG nauwlettend in de gaten, want daarmee kunnen we de CO₂-uitstoot nóg sterker reduceren!”

Ewals Cargo Care is vertegenwoordigd in 15 landen en beschikt over 31 locaties, waardoor het zijn klanten door heel Europa efficiënt kan bedienen. Mede daarom zet het bedrijf een IVECO S-WAY NP in vanuit de Nederlandse vestiging in Venlo en de andere lowdecker vanuit standplaats Mladá Boleslav in Tsjechië. Bovendien kan het zodoende vanuit twee entiteiten zijn CO₂-footprint verlagen. De keuze voor Iveco LNG-trucks is logisch volgens Joep Everts, omdat Iveco in het segment lowdeckers in combinatie met LNG als enige een actieradius van circa 1.000 kilometer kan garanderen.” Hierdoor kan Ewals onbezorgd vanuit verschillende locaties op en neer pendelen naar Duitsland.

Source link