voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Nieuwe Volvo’s op LNG voor VSDV en Hurkmans • TTM.nl

Aug 16, 2021


Volvo’s op LNG zijn in trek. Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor zes nieuwe Volvo FM LNG-trekkers en twee FH’s op LNG getekend. Hurkmans Transport uit Someren zet een Volvo FH 460 LNG 4×2 truck in.

VSDV gaat de FM’s inzetten voor winkeldistributie voor Plus. Daarnaast bestelde het bedrijf nog eens twee nieuwe Volvo’s FH op LNG die voornamelijk worden ingezet voor ritten naar Duitsland. Het zijn de eerste LNG-trucks in het wagenpark van VSDV. Vooral de toenemende vraag naar schonere transportoplossingen onder haar opdrachtgevers en het verlagen van de CO2-uitstoot was voor VSDV reden in LNG te investeren.

Om diverse soorten opdrachtgevers van dienst te kunnen zijn, beschikt VSDV (Van Straalen de Vries) over een divers wagenpark van 550 vrachtwagens. De zes nieuwe Volvo FM LNG-trucks worden voornamelijk ingezet voor bevoorrading van PLUS Retail. De supermarkt met winkels verspreid over Nederland kiest bewust voor de inzet van schoner transport.

“De Volvo FM LNG past uitstekend binnen ons wagenpark. De trucks zijn uiteraard schoon, maar hebben tegelijkertijd ook een lage instap en een uitstekend zichtveld. Een ideale truck voor winkeldistributie waar veelvuldig in drukke straten gemanoeuvreerd moet worden, waardoor er meer schades kunnen ontstaan en chauffeurs meerdere keren per dag in- en uitstappen. Door deze stap willen wij de schades verminderen”, verklaart Rober van Straalen, algemeen directeur van VSDV.

“We leveren niet in op rijprestaties, want de LNG-motor werkt volgens het dieselprincipe, maar we besparen wel gemiddeld 20 procent CO2. Hiermee kunnen we een mooie stap zetten in het verlagen van onze CO2-uitstoot. Bovendien eisen steeds meer opdrachtgevers dat wij als vervoerder schone transportoplossingen aanschaffen. Elektrische trucks zijn voor onze zware inzet nog niet uitgebreid inzetbaar, maar LNG is een uitstekende oplossing waar wij de komende jaren alle vertrouwen in hebben. LNG is voor ons en voor onze opdrachtgevers een investering gericht op duurzaamheid”, besluit Rober van Straalen.

De nieuwe LNG-trucks voor VSDV worden in april 2021 op de Nederlandse wegen verwacht. Naast de nieuwe modellen op LNG levert Volvo Trucks ook nog de huidige FH en FM in LNG. Deze trucks zijn op voorraad en daarmee snel beschikbaar.

Mens en milieu zijn leidend bij Hurkmans Transport. Reductie van de CO2-uitstoot is daarom een belangrijk doel. Het bedrijf uit Someren zet die ambitie kracht bij met de inzet van een Volvo FH 460 LNG 4×2-trekker.

Source link