voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Twee beroepsprocedures tegen lng-tankstation Jost in Waarloos

Aug 25, 2021


De buurtbewoners van de zone Mouterij in Waarloos (Kontich) gaan in beroep tegen de vergunning die de provincie aan Jost Group verleende voor de bouw van een tankstation. Eerder ging het schepencollege bij de Vlaamse overheid in beroep.

Jost wil een tankstation bouwen op de terreinen van het voormalige transportbedrijf Verbessem in Waarloos, dat het enkele jaren geleden kocht. De terreinen bevinden zich op de zone de Mouterij, achter de gesloopte Maes Pils-brouwerij. In het tankstation zouden vrachtwagens lng, diesel en AdBlue kunnen tanken.

Zo’n klein jaar geleden weigerde het schepencollege van Kontich een eerste aanvraag. Maar die beslissing was controversieel. Volgens Bert Verbessem, die zelf gemeenteraadslid en fractieleider voor CD&V is, was die weigering controversieel omdat een schepen eigengereid handelde.

Eind vorig jaar diende Jost opnieuw een aanvraag in. De provincie verleende een vergunning, maar het schepencollege ging daartegen in beroep. Volgens Het Laatste Nieuws gaat nu ook de buurt in beroep. De buurtbewoners verenigden zich in een actiecomité. Zij oordelen dat het tankstation voor teveel verkeersdrukte zal zorgen omdat het terrein gelegen is in een zone langs de drukke N1 Antwerpen-Mechelen.

Ook beweert het comité dat lng tanken gepaard gaat met een enorme druk, waar compressoren voor nodig zijn, “met een hels lawaai tot gevolg”. 

Philippe Van DoorenSource link