voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Euroterminal zet eerste Scania LNG-truck in

Sep 21, 2021


05/08/2020 OM 17:13
– Luc Willemijns

Het in Moeskroen gevestigde Euroterminal N.V., onderdeel van de Italiaanse ITLM Group (Arluno), voegt aan zijn vloot een eerste Scania LNG-trekker toe. De logistieke dienstverlener werkt als verbindingsplatform tussen de Benelux, Frankrijk, Duitsland en de rest van de wereld.

Het bedrijf behandelt voornamelijk e-commerce goederen (import, douane, stockage en distributie in Europa, zowel B2B als B2C) maar is ook actief in andere (industriële) sectoren waaraan het logistieke diensten verleent of waarvoor het internationaal vrachtvervoer over zee, via de lucht of de weg verzorgt. Eigen douanediensten beheren de import- en exportaangiftes voor rekening van grote internationale transportbedrijven op de lijnen Oost-Europa en Noord-Afrika.

In de zoektocht naar een verduurzaming van zijn bedrijfsactiviteiten schakelt het bedrijf thans voor het eerst een LNG-trekker van Scania in. Het kan daarvoor terugvallen op stimuleringsmaatregelen van het Waals Gewest en heeft op enkele kilometers van zijn site twee LNG-tankstations in Rekkem liggen (één van Pitpoint en één van Shell). Euroterminal zet de nieuwe Scania LNG-truck in voor containertransport en, in mindere mate, groupage.

Meer info: 056/85.76.51 of http://www.euroterminal.be.Source link