voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

LIQAL installeert eerste LNG-tankstation in Verenigd Koninkrijk

Sep 6, 2021


Het Nederlandse bedrijf LIQAL plaatste deze week zijn eerste LNG-tankstation in het Verenigd Koninkrijk. Het nieuwe tankstation werd ontworpen in opdracht van Gasrec, de Engelse marktleider op het gebied van vloeibaar aardgas voor de transportsector. De nieuwe locatie is te vinden op het terrein van transportbedrijf Reed Boardall in het Engelse Boroughbridge. 

LIQAL, dat zich bezighoudt met het ontwikkelen en ontwerpen van LNG-tankstations, is blij met de eerste stappen die het bedrijf maakt aan de overkant van de Noordzee. ”We zijn vereerd dat de marktleider van LNG de voordelen inziet van ons design en onze aanpak”, aldus manager bedrijfsontwikkeling Joost Jansen.

De vraag naar LNG is volgens het Engelse Gasrec hoger dan ooit, omdat meer transportbedrijven overstappen op alternatieve brandstoffen. Het bedrijf voorziet dan ook een ‘gigantische potentiële groei’ voor hernieuwbare brandstoffen. Met LIQAL haalde Gasrec een partner in huis die ‘over de juiste technologie beschikte’.

Bevroren fruit

Het nieuwe private tankstation moet de dertig vrachtwagens van Reed Boardall voorzien van brandstof. Het bedrijf uit Yorkshire houdt zich bezig met het vervoeren van bevroren fruit naar het hele Verenigd Koninkrijk. 

LNG wordt gezien als duurzamer dan de reguliere brandstoffen vanwege de lagere CO2-uitstoot. Bovendien zou Reed Boardall tegen 2032 tot 50 procent in de brandstofkosten besparen. 

Lees ook:Source link