voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Telex over een aanvaring, DKV, Dachser, PostNL, lng en trolleytrucks

Sep 24, 2021


Het containerschip ‘MV Ocean Abundance’ boorde zich tot tien meter diep in een pier van de haven van Manilla, PostNL bezorgt nu ook gezondheidsmiddelen bij de mensen thuis en DKV Euro Service betreedt de Italiaanse tolmarkt.

AANVARING – 

Het containerschip ‘MV Ocean Abundance’, eigendom van het lokale bedrijf Oceanic Container Lines Inc, boorde zich vijf tot tien meter diep in een pier van de haven van Manilla (zie foto). Volgens de Filipijnse kustwacht verklaarde de bemanning dat het incident is veroorzaakt door een probleem met de motor-omkeerregeling van het feederschip van 640 teu. De aanvaring zorgde voor stevige schade aan schip en kade, maar er was geen olievervuiling na het ongeval. Het 124,2 meter lange schip werd in 2003 in China gebouwd.

TOP DRIE – 

In de jaarlijkse ranking van Armstrong & Associates is DHL Supply Chain & Global Forwarding wereldwijd de grootste 3PL (Third-Party Logistics) dienstverlener. In 2019 behaalden de logistieke divisie en vrachtafdeling van de groep een omzet van 27,3 miljoen dollar. De top drie wordt verder aangevuld door Kuehne + Nagel en Nippon Express. APL Logistics sluit de top 50 af. 

COASTLINK – 

De Coastlink Conferentie in Antwerpen is verplaatst naar 21 en 22 april 2021. Door de huidige coronamaatregelen verkiest organisator Mercator Media Ltd een latere datum. Het event voor shortseashipping vond normaal in november dit jaar plaats. De locatie blijft dezelfde: het Antwerpse Havenhuis. Gemaakte registraties worden overgezet op de nieuwe datum. 

PANAMA – 

De Panama Canal Authority mocht op maandag 10 augustus de lng-tanker ‘SK Resolute’ als 10.000e neopanamax begroeten. Sinds de opening van de nieuwe sluizen aan de twee uiteinden van het Panamakanaal in 2016, is 12% van de transits vertegenwoordigd geweest door lng-tankers. 25% dat door de sluizen werd versast, waren lpg-tankers. Containerschepen zijn met 46% nog altijd de grootste groep passanten. 

DKV – 

DKV Euro Service Benelux betreedt de Italiaanse tolmarkt en start op 1 september 2020 een pilootfase met eigen tolboxen. Tijdens de proefperiode, die ongeveer drie maanden zal duren, zet DKV zo’n drieduizend testboxen. DKV wil hiermee uitpakken als eerste gecertificeerde mobiliteitsdienstverlener met eigen on-boardunits voor de Italiaanse autostrade. De Italiaanse tolexploitanten verleenden al toestemming. In een eerste fase wordt de ‘DKV Box Italia’ toegelaten, gevolgd door de DKV ‘Box Europe’. 

DACHSER – 

Dachser wordt logistiek partner van Euro Craft, de Europese inkoopgroep voor de bouw- en industriesector. De divisie Dachser DIY-Logistics, gespecialiseerd in de doe-het-zelf- en tuinbouwsector, zal instaan voor de behandeling en het transport van goederen aan de meer dan 2.250 retailers die bij Euro Craft in Europa zijn aangesloten. Dachser levert dagelijks aan ongeveer 18.000 verkooppunten in Europa. Een van de zes Europese partners van Euro Craft is Zevij-Necomij. Leden zijn groothandelaars en ijzerwarenbedrijven verspreid over de Benelux. 

TROLLEYTRUCKS – 

Het Duitse Instituut voor Energie- en Milieuonderzoek (IFEU) vraagt de federale regering om een stappenplan uit te werken om de uitstoot van broeikasgassen op de weg terug te dringen. In een eerste fase vraagt de IFEU daarom om de uitbreiding van het bovenleidingnetwerk op elektriciteit voor trolleytrucks. Tegen 2030 zouden er 3.000 tot 4.000 km lange ‘elektrische wegen’ moeten zijn. Duitsland voert begin 2018 al tests uit op de eHighway nabij Frankfurt

POSTNL – 

PostNL Pharma & Care bezorgt nu ook gezondheidsmiddelen bij de mensen thuis met de diensten ‘Pharma@Home‘ en ‘Care@Home‘. Dat kan gaan om gekoelde medische producten zoals medicijnen en vaccins, maar ook hulpmiddelen zoals rollators, ziekenbedden en toestellen. Door de vergrijzing, het dreigende tekort aan zorgpersoneel en de coronacrisis, wil PostNL de zorgverstrekkers in de thuiszorg ontlasten. PostNL Pharma & Care verdeelt al naar ziekenhuizen en apothekers. 

Julie DesmetSource link