voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Vier Scania’s op LNG voor Roelofs Transport • TTM.nl

Sep 27, 2021


Roelofs Transport, gevestigd in Wijchen, heeft onlangs de derde Scania op LNG in ontvangst genomen. Hiermee komt het aandeel Scania van het 30 eenheden tellende wagenpark van de Italië specialist op 27. De vierde, tevens de 50e Scania die Roelofs bestelde, volgt later dit jaar. Hans Roelofs: “Met een blik op de toekomst willen we ervaring op doen met LNG. Helemaal uitstootvrij op de lange afstand ga ik niet meer mee raken, maar dat er iets moet gebeuren, is een ding wat zeker is.”

Hans Roelofs besloot dertig jaar geleden zijn eigen transportbedrijf te beginnen en kocht op zijn 25e zijn eerste truck. Dat deze auto, waarbij hij zelf achter het stuur kroop, een Scania werd, was voor hem vanzelfsprekend. Net als het land waar hij op wilde gaan rijden. “Ik heb een voorliefde voor Italië, maar zeker ook voor Scania. Het is een hele goede auto, het beste van het beste als je het mij vraagt, maar het grote verschil met andere merken is toch wel het gunstige brandstofverbruik.”

Om het wagenpark te moderniseren, besloot het Gelderse familiebedrijf te investeren in LNG. Niet alleen het Duitse Maut-voordeel, maar ook het brandstofverbruik, speelde mee in deze beslissing. Roelofs: “Een LNG-truck is duurder in aanschaf, maar de brandstof is goedkoper, dus op den duur kun je de aanschaf terugverdienen. En de techniek is goed.”

Source link