voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Lng-bunkering ontwikkelt nu ook buiten Europa

Oct 9, 2021


De Japanse rederij Mitsui O.S.K. Lines laat in Singapore een lng-bunkerschip bouwen. Met een inhoud van 12.000 m3 wordt dit het grootste lng-bunkerschip in de Aziatische markt.

Vorige week werd in Shanghai nog het grootste lng-bunkerschip ter wereld uitgedokt. Deze ‘Gas Agility’ van Mitsui O.S.K. Lines, met een inhoud van 18.600 m3, zal naar Noord-Europa gestuurd worden om daar CMA CGM’s nieuwe megamaxschepen van 23.112 teu van vloeibaar aardgas te voorzien.

Via het filiaal Indah Singa Marine laten de Japanners nu ook een lng-bunkerschip bouwen dat Singapore als uitvalsbasis krijgt. Sembcorp Marine Integrated Yard wist de bestelling binnen te halen en zal het 112 meter lange bunkerschip in de loop van 2021 opleveren. De nieuwbouw zal gecharterd worden door Pavilion Energy. Dat bedrijf heeft al een akkoord met Total Marine Fuels Global Solutions over een gezamenlijk gebruik van het schip.

Volgend jaar zal in Singapore een eerste lng-bunkerschip actief worden. Het gaat om een vaartuig dat Keppel Offshore & Marine in de Chinese haven Nantong laat bouwen, en een inhoud van 7.500 m3 krijgt.

Stefan VerberckmoesSource link