voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Opening lng-station in Tessenderlo zwengelt markt mee aan

Nov 23, 2021


Group Bruno opent vrijdag een nieuw tankstation nabij de afrit Tessenderlo op de E313. Op die site komt ook een lng-tankstation voor trucks. Dat gaat woensdag 26 juni open. Zo verdwijnt een blinde vlek op de kaart van het lng-netwerk in België.

“Meerdere vervoerders uit de Kempen en Limburg hebben trucks op vloeibaar aardgas gekocht. Dat zijn onder meer GTS, Fr. Hendrickx, Be-Trans, Essers en Vervoer Daemen. Er beweegt wat in de regio, zodat het lng-vulstation aan een groeiende lokale vraag beantwoordt. Het lng-station is ook belangrijk voor de trafieken tussen de haven van Antwerpen en Duitsland. Op die as rijden steeds meer lng-trucks”, zegt Philippe Desrumaux, directeur van Drive Systems. Dat bedrijf, dat de vulstations in Kallo en Heverlee al uitbaat, zal de installatie in partnerschap met Group Bruno beheren. Het zorgde ook voor de investering.

Volgens Desrumaux zal het vulstation niet alleen belangrijk zijn voor de Belgische vervoerders maar ook voor de buitenlandse. “Wij ontvangen al veel lng-trucks uit Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Gezien de strategische locatie van Tessenderlo, lijkt ons het succes verzekerd”.

In de lift

Inmiddels zijn er in België negen lng-vulstations voor trucks: Kallo, Veurne, Lokeren, Herstal, Houdeng-Goegnies, Maasmechelen, Ninove, Heverlee en nu dus Tessenderlo. “Er komt er nog een in de haven van Antwerpen op de rechteroever, een in Londerzeel en een paar andere zitten in de pijplijn. Lng zit dus in de lift en de opening van Tessenderlo zal mee de markt aanzwengelen”, zegt Desrumaux.

Het nieuwe Bruno-tankstation in Tessenderlo, een investering van 4,5 miljoen, is volgens Sam Vanwelkenhuyzen, communicatieverantwoordelijke van Group Bruno, zeer truckvriendelijk. “Naast professionele pompstations voor diesel (en cng) zijn er 38 parkeerplekken voor vrachtwagens en een ‘facility center’ met onder andere een verblijfplaats voor chauffeurs”, zegt hij.

Philippe Van DoorenSource link