voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Samskip rijdt LNG-trucks via Don Trucking • TTM.nl

Dec 17, 2021


Samskip voegt vijf LNG aangedreven vrachtwagens toe aan haar dagelijkse activiteiten via de lage emissie vloot van Don Trucking en streeft ernaar om 30 procdnt van hun duurzame transportoplossingen in LNG uit te voeren. Voor beide bedrijven is het een stap richting het bereiken van de milieudoelstellingen en beide willen een voorbeeld zijn voor bedrijven die zich verenigen om actief deel te nemen aan het achterlaten van een betere wereld voor de volgende generatie.

Samskip beschouwt duurzaamheid als een van de fundamentele waarden waar elk transportbedrijf rekening mee moet houden. Vandaar de samenwerking met Don Trucking, dat als doel heeft om in 2025 het eerste CO2-neutrale transportbedrijf in Europa te zijn. Voor beide bedrijven is het een stap dichter bij het bereiken van hun milieudoelstellingen en beide willen een voorbeeld zijn voor andere logistieke bedrijven in de strijd voor een groenere toekomst binnen de industrie.

Momenteel heeft Don Trucking 60 trucks met als brandstof LNG in haar vloot en ze zijn allemaal dagelijks in gebruik. Don Trucking was het eerste bedrijf in Polen dat al in 2018 20 LNG-trekkers ontving. Dit jaar kwamen er daar nog zo’n 40 bij. “De infrastructuur is veranderd en ja, we hebben nog een lange weg te gaan, maar het is aanzienlijk verbeterd. Zelfs met de huidige brandstofprijzen geloven we heilig in LNG als de volgende generatie brandstof voor wegtransport over lange afstand. We hebben meer LNG-tankstations in Europa en bedrijven zijn niet meer bang om in LNG-trucks te investeren. Integendeel, het milieubewustzijn van de maatschappij wordt groter en we verwachten grote veranderingen binnen de industrie in 2022”, zegt Dariusz Hejnicki, bestuurslid van Don Trucking.

“De ecologische aanpak en strategie van Don Trucking wordt zeer geprezen en past binnen de milieudoelstellingen van Samskip”, zegt Frédéric Leca, Chief Operating Officer bij Samskip. “Het werkt twee kanten op – voor ons als bedrijf en voor onze klanten – aangezien hun eigen ecologische voetafdruk wordt verkleind op hetzelfde moment de onze. Het is van vitaal belang om de leden van de maatschappij bewust te maken en op verantwoorde wijze de keuzes van je leveranciers en aannemers te overwegen.”

Samskip en Don Trucking steunen beide andere ecologische initiatieven. Samen met Ecobal, een bedrijf dat de revitalisering van bossen in heel Europa ondersteunt, werken de bedrijven aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk en het herstel van de biodiversiteit op plaatsen die sterk zijn getroffen door de recente klimaatveranderingen.

Source link