voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Maidencall nieuwe gastanker ‘LNG Megrez’ in Zeebrugge

Jan 1, 2022


Bij Fluxys LNG in Zeebrugge liep voor het eerst de gloednieuwe tanker ‘LNG Megrez’ aan. Dat is het vierde en laatste schip van een reeks die door MOL en COSCO gebouwd is voor transport van aardgas uit het Russische Yamal via Zeebrugge.

Met een kleine coronaproof ceremonie aan boord, werd de aardgastanker ‘LNG Megrez’ op haar maidencall in Zeebrugge verwelkomd. Kapitein Sevaraju (tweede van links) ontving een welkomstgeschenk van havenkapitein Yves Le Clef (links) en CEO van het havenbestuur Tom Hautekiet (derde van links), in het gezelschap van bedrijfsleider Stefaan Hoppe van Hoppe Ship Agencies.

De gloednieuwe ‘LNG Megrez’ werd nog maar pas op 20 oktober gedoopt op de Chinese scheepswerf Hudong-Zhonghua. Het is de laatste van vier conventionele gastankers die gebouwd worden voor het transport via Zeebrugge van gas uit het Russische Yamal naar China.

Sterrenbeeld Grote Beer

De naam Megrez verwijst naar een ster in het sterrenbeeld Grote Beer. Het schip is 291 meter lang en 47 meter breed en heeft een laadvolume van 174.000 m3. Het is 50/50-eigendom van de Japanse groep Mitsui OSK Lines (MOL) en China COSCO Shipping Corporation.

De ‘LNG Megrez’ is de vijftiende tanker van de vloot van MOL. Dat bedrijf staat in voor het scheepsmanagement.

Roel JacobusSource link