voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

‘Shell praat met Indiaas consortium over Russische LNG-tak’

May 29, 2022


(ABM FN-Dow Jones) Shell is in gesprek met een consortium van Indiase energiebedrijven om zijn belang in een grote fabriek voor vloeibaar aardgas in Rusland te verkopen. Dit meldde persbureau Reuters donderdag op basis van ingewijden.

India, ‘s werelds op twee na grootste olie-importeur en -gebruiker, heeft de aankoop van Russische voorraden opgevoerd sinds de invasie in Oekraïne en profiteert van grote kortingen in een tijd waarin de wereldwijde olieprijzen zijn gestegen.

Volgens de bronnen is Shell onlangs in gesprek gegaan met een groep Indiase bedrijven, waaronder ONGC Videsh en Gail over het belang van 27,5 procent in de Sakhalin-2 LNG-fabriek in het oosten van Rusland.

Shell weigerde commentaar te geven, aldus Reuters. ONGC, Gail en andere Indiase staatsbedrijven hebben niet gereageerd op het verzoek om een reactie, volgens het persbureau.

Recent rondde Shell al de verkoop van de downstreamactiviteiten in Rusland aan Lukoil af.

Shell kondigde in maart het vertrek uit Rusland aan vanwege de invasie in Oekraïne.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.Source link