voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Lekkage in LNG tank vrachtwagen

Jul 25, 2022Honselersdijk 23.07.2022 – Op het bedrijventerrein van Royal Flora Holland in Honselersdijk heeft rond 00.00 uur enige tijd gas gelekt uit een LNG tank.


De security van het bedrijf zag rond die tijd rook tussen de cabine en de oplegger vandaag komen en waarschuwde de brandweer. Brandweer Honselersdijk en Naaldwijk zijn met spoed ter plaatse gekomen op een melding vrachtwagenbrand, maar dat bleek niet het geval te zijn.

De brandweer heeft uit voorzorg extra mensen en voertuigen laten komen om het uitstromende gas in te dammen en om te voorkomen dat het gas schade aan naast geparkeerde vrachtwagens kon veroorzaken. Er kan in een normale situatie bij overdruk van dit vloeibare koude gas (in de tank) wat ontsnappen, zo legde een woordvoerder van de brandweer uit, maar hier bleef het geruime tijd vrijkomen. 

De brandweer heeft de lekkage kunnen stoppen. Een monteur is gekomen om te kijken of de lekkage goed was afgedicht en dat de situatie weer veilig was. Er zijn geen personen gewond geraakt.Source link