voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Transport Online – Kremlin: VS verhoogden prijs voor lng na lekken Nord Stream

Oct 23, 2022


MOSKOU РDe Verenigde Staten hebben de verkoopprijs van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) verhoogd na de lekken bij de Nord Stream-pijpleidingen in de Oostzee. Dat zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. Rusland heeft de VS er eerder al van beticht betrokken te zijn geweest bij het opblazen van de gasleidingen.

Door de ontploffingen zijn lekkages ontstaan aan Nord Stream 1 en 2. Peskov stelde dat een “partij, bij afwezigheid van gas door Nord Stream, meer lng kan verkopen, tegen hogere prijzen”. “Deze partij is goed bekend, het zijn de VS”, aldus de Kremlin-woordvoerder.

Peskov zei verder dat er landen zijn die de militaire en technologische kennis hebben om dergelijke sabotage te plegen. Het Witte Huis heeft ontkend iets met de ontploffingen bij Nord Stream te maken te hebben.

Rusland claimde eerder al dat de VS profiteren van de lekkages omdat daardoor de Europese vraag naar Amerikaans gas toeneemt. Moskou noemde de schade die is veroorzaakt aan Nord Stream een “terroristische actie”.

Source link