voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Simon Loos rijdt (bijna) de eerste FH Electric voor Unilever • TTM.nl

Dec 22, 2022


Simon Loos gaat met een Volvo FH Electric rijden voor Unilever. Vorige week vrijdag werd het voertuig afgeleverd. De aanschaf is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking met Unilever en Kuehne & Nagel, die de logistiek verzorgt voor Unilever.

Volgens Volvo Trucks is Simon Loos het eerste transportbedrijf dat een elektrische FH krijgt afgeleverd, maar volgens de berekeningen van TTM.nl was Millenaar & Van Schaik toch net even eerder.

Voor Simon Loos is de nieuwe Volvo FH Electric trekker wel de eerste elektrische trekker die in serie wordt gebouwd door een OEM (Original Equipment Manufacturer) en de eerste die wordt ingezet op langere afstanden en met hogere gewichten, tot zo’n 40 ton totaal gewicht.

De transporteur rijdt al met meer dan 20 elektrische vrachtwagens van andere merken en heeft inmiddels ruim 1,5 miljoen elektrische kilometers ervaring in met name een stedelijke omgeving. “De komende periode gaan we ongetwijfeld veel leren over de impact van elektrisch rijden op deze langere en zwaardere inzet, zodat we ons goed kunnen voorbereiden op het verder opschalen van zwaar elektrisch transport in de toekomst.” zegt Wim Roks van Simon Loos. Simon Loos is al jaren betrokken bij veldtesten van de eActros distributietruck van Mercedes-Benz.

Niet alleen de uitstoot wordt verminderd tijdens het rijden met de nieuwe Volvo FH – ook in het productieproces is er milieubewust gedacht. De truck zal worden ingezet tussen verschillende DC’s. “Deze truck is onderdeel van de eerste batch vrachtwagens waarvan het chassis gemaakt is van fossielvrij staal.”

De uitrol van elektrische Volvo’s in Nederland gaat de komende tijd door, met een complete range trucks: van de lichte range Volvo FL en FE (vanaf 16 ton) en de zware range FH, FM en FMX (tot 50 ton GVW). Voor de vloot van Simon Loos betekent dat er nog 8 elektrische Volvo trucks bij komen. En net als bij de diesel- en LNG-trucks zijn ook deze voertuigen afgesloten met een Volvo Gold-onderhoudscontract om maximale beschikbaarheid te kunnen waarborgen.

Source link