voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

LNG-aandelen | Welke beleggingen in dit segment zijn koopwaardig?

Mar 13, 2023


Na het afknijpen van de Russische gastoevoer heeft Europa in 2022 60% meer LNG geïmporteerd. Wereldwijd steeg de handel in LNG met 16 miljoen ton naar 396 miljoen ton.

Marktleider Shell verwacht dat de LNG-markt tot 2025 krap blijfte en voor beleggers zijn er verschillende manieren om in te spelen op de groeiende mondiale vraag naar LNG. Na marktleider Shell (‘houden’) is het Franse aandeel TotalEnergies de tweede speler in de mondiale LNG-markt. Het bedrijf is actief in de hele keten, van productie tot transport en distributie en heeft een koopadvies.

Ook het Amerikaanse Cheniere Energy is dankzij zijn Amerikaanse productie en infrastructuur goed gepositioneerd. Met een k/w van 9 is de waardering alleszins redelijk.

New Fortress Energy

De toenemende LNG-handel biedt ook kansen voor rederijen. Een van de grotere spelers is New Fortress Energy (NFE). Dit bedrijf heeft zes LNG-carriers en veertien drijvende LNG productie- en opslagsystemen. Hoewel de LNG-carrier spotprijzen vanaf recordniveaus weer omlaag zijn gekomen, blijven de vooruitzichten goed. NFE is met een k/w van 7 niet te duur.

 Source link