voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Volvo Trucks ontvangt recordbestelling voor elektrische vrachtwagens

May 24, 2023


De Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo Trucks heeft een recordorder van tot duizend elektrische vrachtwagens ontvangen. De bestelling is afkomstig van de Zwitserse bouwmaterialengroep Holcim, zo maakten beide bedrijven maandag bekend.

In de intentieverklaring die beide bedrijven ondertekenden, staat dat de duizend elektrische trucks tegen 2030 geleverd zullen worden. De eerste vrachtwagens staan gepland voor eind dit jaar, tegen eind 2024 moeten dat er 130 zijn. Ze zullen worden ingezet in de Europese activiteiten van Holcim.

“Deze deal is de grootste commerciële bestelling tot nu toe voor elektrische Volvo-vrachtwagens”, zegt het Zweedse bedrijf in een persbericht.

Waar de elektrische vrachtwagens gebouwd zullen worden, staat niet in het persbericht. Volvo Trucks heeft een fabriek in Gent, waar na de zomer gestart zou worden met de bouw van elektrische vrachtwagens, zo werd eerder bekendgemaakt. Momenteel rollen er diesel- en lng-trucks van de Oost-Vlaamse band.

Lees ook: Volvo Trucks start in Gent met productie elektrische vrachtwagens na zomer van 2023Source link