voor

BINNENVAART INDUSTRIE WEGTRANSPORT ZEEVAART

Bio-LNG tanken kan nu ook in Heteren • TTM.nl

Aug 14, 2023


Rolande heeft afgelopen week een nieuw tankstation geopend op bedrijventerrein Poort van Midden Gelderland, een strategische locatie gelegen aan de A50 nabij Heteren, Arnhem en Wageningen. Het richt zich in het bijzonder op Bio-LNG voor zwaar wegtransport. Het totaal aantal stations komt hiermee op 25, en op deze manier zet Rolande opnieuw een grote stap in de verdere verduurzaming van het wegtransport.

 De realisatie van dit tankstation is onderdeel van het project BioLNG4EU en wordt gesubsidieerd door de Europese Unie vanuit het CEF programma. Jolon van der Schuit, CEO van Rolande: “De uitbreiding van ons netwerk blijft belangrijk in de verduurzaming van goederentransport. Bio-LNG is een volledig fossielvrij en circulair product. Het levert een besparing op tot 100 procent CO2-uitstoot, ten opzichte van diesel. Door rijden op Bio-LNG op grotere schaal mogelijk te maken, dragen we samen met onze klanten bij aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2030 in deze sector klimaatneutraal te opereren.”

Om het aandeel Bio-LNG nog sneller te laten groeien en hiermee ook de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verkleinen werkt Rolande aan meerdere projecten om in eigen beheer regionaal Bio-LNG te gaan produceren. Dit is eveneens onderdeel van project BIOLNG4EU.

Het nieuwe LNG-tankstation in Heteren is een belangrijke uitbreiding van het landelijke netwerk van LNG-tankstations. Het ligt zeer strategisch op verschillende belangrijke transportassen en het stimuleert uiteraard ook nabijgelegen bedrijven om een verduurzamingsstap in hun wagenpark te maken.

Foto ter illustratie

Rolande Heteren, aan de Muskushouwsestraat 1B, is de 14e Nederlandse locatie van Rolande. Op hetzelfde terrein bevindt zich al een bp-tankstation, waar personenauto’s en vrachtwagens terechtkunnen om benzine of diesel te tanken. Het zelfbedieningsstation van Rolande is 7 dagen per week tussen 06:00 en 23:00 geopend en heeft 2 LNG-pompen.

Source link